Bakan Bolat, otomotiv ithalatında yüzde 5'lik bir artış olduğunu ve denetimleri kararlılıkla uyguladıklarını belirtti. Stoklarda artışın gözlendiğini ve bir iki hafta içinde araç fiyatlarının düşeceğini söyledi. Hem sıfır araçlarda hem de ikinci el araçlarda tüketicilerin fiyat düşüşünü yakında göreceğini ifade etti.

Ömer Bolat'ın açıklamasından öne çıkanlar şu şekilde: 

Karamsarlık pompalamaya çalışanlara inat Türkiye büyümeye, ekonomisini güçlendirmeye devam ediyor.

İhracatta Temmuz ayında yüzde 8,4 artış sağladı. 20 milyar 93 milyon dolar olarak gerçekleşti. Bu rakam, tarihimizin en yüksek Temmuz ayı ihracat değeridir. Bütün üreticilerimize ve kahraman ihracatçılarımıza şükranlarımı sunuyorum.

YILIN İLK YARISINDA DIŞ TİCARET AÇIĞI 73 MİLYAR DOLARI AŞTI

Dış ticaret açığı, temmuz ayında yüzde 15,7 yükselerek 12,4 milyar dolara çıktı.

2023 yılı Ocak-Temmuz döneminde ise ihracat, geçtiğimiz yılki seviyelerine yakın olarak 143 milyar 435 milyon dolar seviyesinde gerçekleşti.

Ocak-Temmuz dönemde ithalat ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 5,1 oranında artışla 217 milyar 52 milyon dolara ulaştı.

Temmuz ayı itibarıyla son 12 aylık ihracat yüzde 2,1 oranında artış ile 253 milyar 379 milyon dolar oldu.

YAKINDA ARAÇ FİYATLARI DÜŞECEK

Meteoroloji'den 2 kente uyarı: Heyelan potansiyeli yüksek Meteoroloji'den 2 kente uyarı: Heyelan potansiyeli yüksek

Otomotiv ithalatında yüzde 5'lik bir artış gerçekleşti. Denetimleri kararlılıkla uyguluyoruz. Hızlı şekilde, stoklarda ne kadar artış varsa bir iki haftadır ortaya çıkmaya başladı. Çok yakında hem sıfır araçlarda hem de ikinci el araçlarda tüketicilerimiz fiyat düşüşünü görmüş olacak.