Türk Hava Yolları (THY), geniş gövdeli yolcu uçağı ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) yenilenen Ercan Havalimanı'na iniş yaptı. İstanbul'dan kalkan TK960 sefer sayılı 329 kişilik uçak, yerel saatle 08.35'te (TSİ 09.35) Ercan Havalimanı pistine iniş yaptı. Pistte su takıyla karşılanan uçak, daha sonra yolcularını indirdi. Ercan Havalimanı'na geniş gövdeli uçaklarla yapılan tarifeli seferlerin başlaması nedeniyle, "Giden Yolcu" salonunda bir tören düzenlendi. Törene KKTC Başbakanı Ünal Üstel, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, KKTC Başbakan Yardımcısı Fikri Ataoğlu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı ve diğer yetkililer katıldı.

Cem Garipoğlu'nun koğuştaki son görüntüleri ortaya çıktı Cem Garipoğlu'nun koğuştaki son görüntüleri ortaya çıktı

KKTC Başbakanı Üstel, Ercan Havalimanı'nın KKTC'nin dünyaya açılan pencerelerinden biri olduğunu söyledi ve bu gelişmenin Türkiye'nin desteği ile gerçekleştiğini vurguladı. Ayrıca, bu değişiklik sayesinde geniş gövdeli uçakların pistte iniş yapabileceği ve ülkeye daha fazla turistin gelebileceği ve bilet maliyetlerinin düşebileceği belirtildi.

Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Feyzioğlu da Ercan Havalimanı'nın yenilenen pisti ve terminalinin KKTC'nin bağımsızlığını vurgulayan projelerden biri olduğunu ifade etti. THY'nin artık geniş gövdeli uçaklarla KKTC'ye tarifeli seferler düzenlemeye başlayacağını açıkladı.