Hava yolu devi Türk Hava Yolları, son dönemde Ortadoğu'da yaşanan gerginlik dolayısıyla uygulanan yeni uçuş düzenlemelerine ilişkin detayları paylaştı. İsrail'in kentlerinden Tel Aviv ile ilgili olarak yapılan resmi açıklamada, bazı önemli bilgilere yer verildi. Hem iç hem de dış basın organlarını etkileyen ve bu bölgelerle ilgili yapılacak seyahatleri de doğrudan etkileyen bu yeni durum, yolcular için çeşitli esneklikler ve ek haklar getiriyor.

Özel haklar ve ayrıcalıklar

Açıklanan yeni düzenlemeye göre, 7-9 Ekim tarihleri arasında Türk Hava Yolları veya AnadoluJet ile Tel Aviv’e planlanmış seferlere kayıtlı olan yolcular, biletlerini ücretsiz olarak iptal edebilecek veya erteleyebilecekler. Ayrıca, rezervasyon değişiklikleri konusunda da ekstra haklar tanınmış durumda. Bu süreçte, yolcuların biletlerini herhangi bir ücret farkı veya ceza ödemeden, 30 Kasım’a kadar geçerli olmak üzere uzatabilecekleri belirtiliyor.

Ücretsiz iade ve bilet değişikliği süreci

Bilet iadeleri konusunda da yolculara bir kolaylık sağlanmış durumda. Yolcular, 9 Ekim Pazartesi gününe kadar olan süreçte tüm Tel Aviv çıkış ve varışlı Türk Hava Yolları veya AnadoluJet seferleri için biletlerini ücretsiz olarak iade edebilecekler. Bu süre zarfında belirtilen imkanlardan faydalanmak isteyen yolcular, şirketin resmi internet sitesi üzerinden gerekli işlemleri gerçekleştirebilecekler.

thy'nin internet sitesinden bilgi alınabilecek

Türk Hava Yolları, tüm bu işlemler için detaylı bilginin ve yönergelerin kendi resmi internet sitesi üzerinden erişilebileceğini açıkladı. Yolcular, “https://www.turkishairlines.com/tr-int/tel-aviv-seferlerimiz-icin-yolcu-haklari” adresini ziyaret ederek, bilet iptali, erteleme ve rezervasyon değişikliği gibi konularda daha fazla bilgi edinebilir ve işlemlerini bu platform üzerinden gerçekleştirebilirler.

Candan kardeşlerden 'Sazan sarmalı' yöntemiyle 41.5 milyonluk vurgun! Bahar Candan çetenin gizli kasası çıktı Candan kardeşlerden 'Sazan sarmalı' yöntemiyle 41.5 milyonluk vurgun! Bahar Candan çetenin gizli kasası çıktı

Tel Aviv uçuşlarında yaşanan gecikmeler

Öte yandan, THY uçuşlarının Tel Aviv Ben Gurion Havalimanı'ndaki bazı sorunlar nedeniyle gecikmeli olarak gerçekleştiği bilgisi de paylaşıldı. Yolcuların ve hava yolu şirketinin bu durum karşısında aldığı tedbirler ve gösterdiği anlayış, beklenmedik bu durum karşısında oluşan mağduriyetlerin minimize edilmesine yönelik atılmış önemli adımlar olarak öne çıkıyor.