Türk Hava Yolları (THY), 6 Şubat'ta Kahramanmaraş ve çevresinde yaşanan depremler sonrasında afetzedeler için istihdam fırsatı sağlamayı amaçlayan bir iş ilanını duyurdu. Bu özel ilan, depremzedelere tam zamanlı çalışma imkanı sunarak, onların THY ailesine katılmasına olanak tanıyor.

Spor kulübünde iğrenç olay! Antrenör tutuklandı Spor kulübünde iğrenç olay! Antrenör tutuklandı

THY'nin internet portalı üzerinden erişilebilen ilana başvurmak isteyenler için başvuru şartları da açıklandı. Başvuru yapabilecek kişiler, 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu kapsamında afet bölgesi olarak bilinen Kahramanmaraş, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa ve Elazığ'da yaşayan ve kendisi veya birinci dereceden yakını (anne, baba, kardeş, eş veya çocuk) "afetzede" olarak değerlendirilen adaylar olarak belirtildi.

Başvurular için son tarih ise 24 Nisan Pazartesi günü saat 23.55 olarak belirlendi. İlgilenen adaylar, ilanla ilgili daha fazla bilgi ve başvurulabilecek pozisyonlar için "https://careers.turkishairlines.com/acik-pozisyonlar/" adresini ziyaret edebilirler.

Bu önemli fırsatla birlikte, afetzedelerin yaşamlarını yeniden inşa etmelerine yardımcı olacak ve onlara yeni bir başlangıç sunulması amaçlanıyor.

THY'den yapılan açıklama şu şekilde:

"Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, adli sicil ve adli sicil arşiv kaydı bulunmayan, 1 Ocak 1985 ve sonrasında doğanlar, en az 4 yıllık eğitim veren üniversitelere bağlı lisans bölümlerinden mezun olan (yurt dışındaki üniversitelerden mezun olan adaylardan YÖK denklik belgesi istenecek), lisans eğitimlerine devam eden adayların Temmuz 2023 tarihine kadar mezuniyetlerini belgeleyebilecek olanlar. İyi derecede İngilizce bilenler, daha önce THY AO veya diğer kuruluşlardaki görevlerinden disiplinsizlik nedeniyle ayrılmamış olanlar, daha önce THY AO veya THY AO'nun iştirak şirketlerinden fesih yoluyla ayrılmamış olanlar."