THY'nin istihdam hamlesi kapsamında, kabin memuru ve pilot pozisyonları başta olmak üzere çeşitli kadrolar için alım yapılacağı açıklandı. İlk personel alım ilanları yayımlandı ve alım sürecine başlandı. Kabin memuru alımı için başvuruların Nisan ayında başlayacağı belirtildi.

Ayrıca, THY kariyer sayfasında engelli çalışan kadrosu, II. pilot (Dar Gövde, Tecrübesiz), kaptan pilot geniş gövde (Non-Type Rated) ve uçuş öğretmeni (FI) gibi çeşitli pozisyonlar için güncel ilanlar yer almakta. Açık pozisyonlar ve başvuru detaylarına THY'nin kariyer sayfasından ulaşılabiliyor.

FED faizi 23 yılın en yüksek seviyesinde sabit tuttu FED faizi 23 yılın en yüksek seviyesinde sabit tuttu

İLANA BAŞVURMAK İÇİN TIKLAYIN

 THY ve bağlı ortaklıklarında çalışan personel sayısının 100 bine yaklaştığı belirtilirken, THY'nin iştirakleri arasında %100 sahipliğe sahip olduğu THY Teknik A.Ş., THY Teknoloji ve Bilişim A.Ş. ve THY Uçuş Eğitim ve Havalimanı İşletme A.Ş. gibi kurumlar bulunmakta. Ayrıca, SunExpress ve THY OPET Havacılık Yakıtları A.Ş. gibi %50 sahiplik oranına sahip olduğu ortak girişimler de dikkat çekiyor.

THY'nin ve bağlı ortaklıklarının mevcut çalışan sayısı detaylı bir şekilde incelendiğinde, THY bünyesinde yaklaşık 47 bin kişi, THY Teknik A.Ş.'de 10 bin 522 kişi, THY Teknoloji ve Bilişim A.Ş.'de bin 454 kişi ve diğer iştiraklerde toplamda on binlerce kişi istihdam edildiği görülüyor.