Borsa İstanbul yeni haftaya rekorla başladı Borsa İstanbul yeni haftaya rekorla başladı

Threads, kullanıma açıldığı 5 Temmuz'dan itibaren sadece beş günde 100 milyon kayıtlı kullanıcıya ulaştı. Bu, Meta'nın bir ürünü için görülmemiş bir başarı ve Threads, bu rekorla Open AI'ın Chat GPT uygulamasının daha önce sahip olduğu kayıt hızı rekorunu kırdı.

Platform, şimdilik 100 ülke arasında kullanılabilirken, Avrupa Birliği'nin (AB) veri gizliliği mevzuatı nedeniyle AB ülkelerinde kullanıma açılmadı.

Twitter Benzeri Yapısı ve Özellikler

Meta'nın yeni platformu Threads, kullanıcılarına metin içeriklerini paylaşma ve genel sohbetlere katılma olanağı sunuyor. Uygulamanın arayüzünün Twitter'a benzer olduğunu göz ardı etmek zor, bu da mevcut bir rekabetin ortaya çıkmasına yol açtı.

Her bir gönderi için 500 karakter sınırı olan Threads, kullanıcılarına fotoğraflar, bağlantılar ve 5 dakika uzunluğunda videolar paylaşma imkanı sunuyor.

Twitter-Meta Rekabeti Kızışıyor

Threads'ın Twitter'ın yapısına olan benzerliği, Meta'nın hukuki tehditlerle karşı karşıya kalmasına sebep oldu. Twitter'ın avukatı Alex Spiro, Meta CEO'su Mark Zuckerberg'e gönderdiği mektupta, Meta'nın Twitter'ın ticari sırlarını ve diğer fikri mülkiyet haklarını kötüye kullandığı konusunda ciddi endişeler olduğunu belirtti.

Spiro'nun mektubunda belirttiği bir diğer nokta ise, Meta'nın eski Twitter çalışanlarını işe alarak Threads uygulamasının geliştirilmesi sürecinde kullandığı iddiasıydı. Bu konuda Twitter'ın sahibi Elon Musk da, "Rekabet güzel, hile değil." diyerek duruma dikkat çekti.

Ancak Meta'nın İletişim Direktörü Andy Stone, bu iddialara karşı çıkarak Threads'in mühendislik ekibinde hiçbir eski Twitter çalışanının olmadığını belirtti.