2024-2025, 2025-2026 ve 2026-2027 futbol sezonlarını kapsayan Süper Lig ve 1. Lig maçlarının yayın hakları ihalesinin iptaline ilişkin TFF'den yazılı açıklama bekleniyor.

NELER OLMUŞTU?

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından gerçekleştirilen ve futbol dünyasının merakla beklediği Süper Lig ve 1. Lig yayın hakları ihalesinde önemli bir gelişme yaşandı. Rekabetin son güne kadar devam ettiği ihale sürecinde, Saran Group ve BeIN Sports arasındaki mücadele, Saran Group'un 150 milyon Euro'luk teklifiyle yeni bir boyut kazandı. 

ÖSYM 2024-KPSS Lisans Sınav Takvimini Açıkladı! İşte Detaylar ÖSYM 2024-KPSS Lisans Sınav Takvimini Açıkladı! İşte Detaylar

Yayın İhalesinde Rakamlar Konuşuyor

Yayın ihalesinin kritik aşamasında, Saran Group ve BeIN Sports arasında yaşanan rekabet futbol dünyasının gündemine oturdu. İhale sürecine dair kulislere yansıyan bilgilere göre, BeIN Sports'un 145 milyon dolarlık teklifine karşın, Saran Group 150 milyon Euro gibi ciddi bir rakamla öne çıktı. 

Futbol Federasyonu ve Kulüp Başkanlarından Kritik Toplantılar

İhale sürecinin son günlerinde, Fenerbahçe, Galatasaray ve Başakşehir kulüp başkanlarının yanı sıra TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve yöneticileri de içeren bir komisyon, Saran Group yöneticileri ile bir araya geldi. 

Avrupa Ligleri ile Karşılaştırma: Süper Lig Geride Kalıyor

Saran Group'un teklifinin yükselmesine rağmen, Süper Lig'in yayın hakları bedeli, Avrupa'nın beş büyük liginin gerisinde kalıyor. Örneğin, İngiltere Premier Lig'in üç yıllık yayın hakları ihalesi 5,1 milyar sterline ulaşırken, Almanya Bundesliga'nın sezonluk yayın geliri 1 milyar 80 milyon Euro, İspanyol LaLiga'nın ise 990 milyon Euro olarak kaydediliyor. 

TFF'den Beklenen Açıklama ve Sürecin Geleceği

Türkiye Futbol Federasyonu'nun, yayın ihalesi ile ilgili yapacağı yazılı açıklamanın merakla beklendiği bu günlerde, Süper Lig ve 1. Lig'in yayın haklarına dair gelecek dönem planlamaları da futbol camiası tarafından yakından takip ediliyor.