Elazığ'da art arda depremler Elazığ'da art arda depremler

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin başkenti Lefkoşa'daki yeni Ercan Havalimanı'nın 20 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla hizmete açılacağını duyurdu.

Bakan Uraloğlu, test uçuşlarının başarıyla tamamlandığını belirterek açılış için geri sayıma başlandığını söyledi. 400 milyon Euro yatırım bedeline sahip olan havalimanının 10 milyon yolcu kapasitesine sahip olduğunu ve mevcut 2 bin 755 metrelik pistin yanı sıra yeni 3 bin 100 metrelik pistin her tür yolcu uçağına uygun olduğunu belirtti. Ayrıca, havalimanında 9 adet körük ve 21 adet açıkta park alanı olmak üzere toplamda 30 uçaklık park alanının bulunduğunu ifade etti.

Ercan Havalimanı'nın modern mimarisi ve doğa dostu özellikleriyle dikkat çektiğini vurgulayan Bakan Uraloğlu, havalimanının turizm ve ekonomiye önemli katkı sağlayacağını ve Türkiye'nin Yüz Yılı projesi kapsamında hem Türkiye'yi hem de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni kapsayan bir yüzyıl olacağını belirtti.

Yeni terminal binasının adanın görünümünü değiştireceğini ve geniş gövdeli uçaklara da hizmet vereceğini söyleyen Bakan Uraloğlu, yeni terminalde daha fazla yolcu kapasitesi ve geniş, ferah sosyal alanların bulunduğunu ifade etti.

 

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi