Elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın Türkiye'deki satışlarında, Tesla Model Y modelinin batarya değişim ücreti açıklandı. Türk YouTube yayıncısı Engin Özören'in paylaştığı bilgilere göre, Model Y'nin Türkiye'deki batarya değişim maliyeti 390 bin TL olarak belirlenmiş, işçilik dahil edildiğinde ise bu miktarın 490 bin TL'ye kadar çıkabildiği iddia ediliyor.

Özgür Özel'den Belediye Başkanlarına Uyarı! "Nokta Koysanız Herkesin Haberi Oluyor" Özgür Özel'den Belediye Başkanlarına Uyarı! "Nokta Koysanız Herkesin Haberi Oluyor"

Bu rakam, Tesla'nın Türkiye'de satışa sunduğu modellerin başlangıç fiyatı olan 2 milyon 252 bin TL'ye oranlandığında, batarya değişim ücretinin aracın fiyatının yüzde 21'ine kadar çıkabileceğini gösteriyor.

Tesla, Türkiye pazarına 2023 Nisan ayında Model Y aracıyla giriş yapmış ve bu süreçte ülkede en çok satan elektrikli otomobil markalarından biri olmuştur. Ancak, batarya değişim ücretinin yüksekliği, Tesla sahipleri arasında dikkat çeken bir konu haline gelmiştir.

Tesla'nın Türkiye destek sayfasında belirtilen garanti şartlarına göre, aracın batarya kapasitesi garanti süresince minimum %70 olarak korunacak ve bu garantili süre 8 yıl veya 160 bin kilometre olarak belirlendi.