İstanbul'da bir restoranda askeri üniforma giyerek servis yapılmasıyla ilgili çekilen görüntüler sosyal medyada yayınlandı. Bu tepki çeken olayın ardından yetkililer bir inceleme başlattı. Yapılan araştırmalarda iş yerinin Beyoğlu Hüseyinağa Mahallesinde faaliyet gösterdiği ve sahibinin A.K. olduğu belirlendi.

Videoda askeri üniforma giyen kişinin ise işletmede çalışan Y.J. olduğu tespit edildi. İşletme sahibi A.K., işletme mesul müdürü A.G. ve görüntülerde üniforma giyen çalışan Y.J. gözaltına alındı.

Simit fiyatında Bakanlığın onayı zorunlu hale geldi Simit fiyatında Bakanlığın onayı zorunlu hale geldi

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada, şüphelilerle ilgili 'Türk Milletini, Cumhuriyeti, Devletin Kurum ve Organlarını Aşağılama' suçundan adli işlem başlatıldığı belirtildi.

Ayrıca, işletme içerisinde oturum izinleri olmadığı ve sigortasız olarak çalıştıkları tespit edilen M.I., A.R., H.M.Y.A. isimli yabancı uyrukluların gözaltına alındığı ve sınır dışı işlemlerinin başlatıldığı ifade edildi. Olayın meydana geldiği iş yerinin 'Turizm İşletme Belgesi' nin iptal edildiği de ek olarak belirtildi.