Temmuz ayı, piyasalar için hareketli bir dönemi geride bıraktı. ABD Merkez Bankası (Fed) ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararları gibi önemli gelişmeler, yatırım araçlarının performansını etkiledi. İşte temmuz ayında en çok kazandıran yatırım araçları...


DOLAR VE EURO
Temmuz ayında Dolar/TL, 27 zirvesine yakın seviyelerdeki yatay seyrini sürdürdü. TCMB'nin sıkılaştırma hamleleri doların seyrini etkiledi. Dolar/TL, temmuz başından itibaren yüzde 3,7 civarında kazanç elde etti. Aynı dönemde Euro/TL kuru ise yüzde 4,2 artış kaydetti.

ALTIN
Fed'in belirsiz politikaları, altın fiyatlarının yönünü bulmasını zorlaştırdı. Ancak yatırımcılar, Fed'in sıkılaştırma döngüsünü tamamlayacağı beklentisiyle değerli metalin değer kazanacağını düşündü. Temmuz ayında ons altın fiyatları yüzde 2 artarak 1957 dolara yükseldi. Aynı dönemde gram altın fiyatları da yüzde 6,25 kazanç sağladı.

BORSA
Türkiye'de seçim belirsizliklerinin sona ermesi, BIST 100 endeksini yükselişe geçirdi. Endeks, genel seçimlerin ikinci turunun ardından yaklaşık yüzde 46 yükseldi. Temmuz ayında BIST 100 endeksi, 7 bin 67 puandan kapatırken, 7 bin 250 puanı aşarak tarihi zirveyi gördü. Endeksin aylık yükselişi yüzde 16,7 olarak gerçekleşti.

KRİPTOLAR
Bitcoin ve Ethereum, temmuz ayında negatif bir trend sergiledi. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) söylemleri, kripto para piyasasının durumunu belirledi. Bitcoin ve Ethereum, temmuz ayını yüzde 3,5 düzeyinde kayıp ile kapattı. Ancak yılın ilk yedi ayında Bitcoin, yatırımcısına yüzde 76 kazanç sağladı.

Öğretmenlere Özel İndirimli Balkan Turu! İşte Ayrıntılar... Öğretmenlere Özel İndirimli Balkan Turu! İşte Ayrıntılar...

Temmuz ayı, yatırımcılar için farklı fırsatlar ve risklerle dolu bir dönem olarak geçti. Gelecek aylarda ekonomik gelişmeler ve politika kararları, yatırım araçlarının performansını etkilemeye devam edecek. Yatırımcılar, piyasaları dikkatli bir şekilde takip ederek doğru yatırım stratejileri oluşturmalıdır.