Çocuk müstehcenliğiyle mücadele kapsamında gerçekleştirilen "Sibergöz-22" operasyonunda 15 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, çocukların korunmasının önemine vurgu yaparak, "Kara Vatan'da olduğu gibi Siber Vatan'da da sanal devriyelerimiz 7 gün 24 saat görevlerinin başında️," ifadelerini kullandı. Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın koordinasyonunda, çevrim içi çocuk müstehcenliği ve taciziyle mücadele edildiğini belirten Yerlikaya, Kayseri merkezli Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Gaziantep, İstanbul, Sakarya, Samsun ve Van'da eş zamanlı operasyon düzenlendiğini açıkladı.

Kahveci: Böyle bir hayat memurlarımıza reva mıdır? Kahveci: Böyle bir hayat memurlarımıza reva mıdır?

"Sibergöz-22" operasyonunda, çocuklara ait müstehcen ürünleri ülkeye sokma, çoğaltma, satma, depolama, bulundurma ve kullanma suçlarının önlenmesine yönelik çalışmalar yapıldı. Yapılan operasyonlarda "Telegram" mesajlaşma uygulaması üzerinden çocukların müstehcen görüntülerinin para karşılığı satıldığı tespit edildi. Çeşitli ödeme kanallarıyla yapılan ödemelerle çocukların mahremiyeti ihlal ediliyordu. Operasyonlar sonucunda 15 şüpheli yakalandı ve çok sayıda dijital materyale el konuldu.

Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren emniyet güçlerini tebrik etti. Bu tür suçların önlenmesi için etkili bir şekilde çalışmaya devam edileceğini belirtti. Çocukların güvenliği ve sağlıklı bir çevrede yetişmeleri için kararlılıkla hareket edileceğini vurguladı. Bu tür suçların ciddiye alınması ve mücadele edilmesi gerektiğini dile getirdi.