Nomofobi, teknolojik cihazlardan ayrı kalmaya karşı gelişen aşırı endişe ve panik durumunu ifade ediyor. Medicana Sivas Hastanesi'nden Uzman Psikolog Duhan Töre, bu konuda önemli bilgiler veriyor. Töre, nomofobinin kişilerin günlük yaşamını ve ruhsal sağlığını olumsuz etkilediğini belirtiyor. Uyanır uyanmaz telefon kontrolü gibi günlük rutinlerin bu hastalığın belirtileri arasında olduğuna dikkat çekiyor.

Kemal Kılıçdaroğlu Hakkında Hapis Cezası İstendi! Hakaretten 2 Yıl 4 Ay Yatabilir Kemal Kılıçdaroğlu Hakkında Hapis Cezası İstendi! Hakaretten 2 Yıl 4 Ay Yatabilir

Günlük Yaşamda Nomofobi Belirtileri

Psikolog Töre, nomofobinin günlük yaşamda nasıl kendini gösterdiğini anlatıyor. İnternetin ya da şarjın bitme korkusu, sosyal ortamlarda bile sürekli telefonla ilgilenme hali gibi durumlar, nomofobinin tipik belirtileri arasında yer alıyor. Töre, bu durumun farkında olmanın ve kabul etmenin önemine vurgu yapıyor.

Nomofobiyle Mücadelede Uzman Tavsiyeleri

Teknolojik cihaz kullanımında dengeli bir yaklaşım benimsemek, nomofobiyle mücadelede önemli bir adım olarak öner çıkarken Töre, ekran sürelerinin düzenli olarak kontrol edilmesi ve belirli aralıklarla teknolojik cihaz kullanımına ara verilmesi gerektiğini öneriyor.