Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından duyurulan habere göre, kişiden kişiye ödemelerde kullanılmak üzere faaliyete geçen FAST Ödeme İste Katman Servisi, alacaklıların borçlulardan hızlı ödeme talep etmelerine olanak tanıyarak finansal transferleri hızlandırıyor. Servis, başlangıçta kişiden kişiye ödemeler için kullanılıyor ve ödemenin alacaklı tarafından başlatılması için haberleşme ve onay mekanizması sunuyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın açıklamasına göre, FAST Ödeme İste Katman Servisi, ilerleyen dönemlerde e-ticaret, e-talimat ve kurumsal fatura ödemeleri gibi çeşitli iş modelleriyle uyumlu bir tasarıma sahip olacak. Bu da ödemeler ekosistemine çok yönlü bir katma değer sağlamayı hedefliyor.

Migros'tan Türkiye genelinde personel alımı:  İşte başvuru şartları ve detaylar Migros'tan Türkiye genelinde personel alımı: İşte başvuru şartları ve detaylar

2023 yılında FAST Sistemi katılımcı sayısının 10 ödeme ve elektronik para kuruluşunun sisteme dahil olması ile 36'ya çıkması önemli bir gelişme olarak belirtildi. Ayrıca, sistemin ilk gününden itibaren artan işlem hacmi, Ocak ayında günde ortalama 11 milyon olarak kaydedildi. Bu durum, FAST Sistemi'nin etkili bir şekilde benimsenmekte ve kullanılmakta olduğunu gösteriyor.