Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu’nda TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın bilgilendirme sunumu başladı. TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, TBMM'deki sunumda ekonomik gelişmeler ile ilgili önemli açıklamalarda bulunuyor.

Mahkeme Kararını Verdi! Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve Ahmet Türk'e Hapis Cezası Verildi Mahkeme Kararını Verdi! Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve Ahmet Türk'e Hapis Cezası Verildi

Başkan Erkan, "Fiyat istikrarı temel amacımız doğrultusunda tüm araçlarımızı kararlılıkla kullanıyoruz ve kullanmaya devam edeceğiz." diyerek para politikası ile ilgili kararlılık mesajı verdi:

"Beklentileri yeniden çıpalayacak, ekonomideki güven ve öngörülebilirliği artıracak para politikasını sabırla uygulamaya yönelik kararlılığımızı attığımız adımlarla gösteriyoruz."

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, para sıkılaştırması konusunda "Parasal sıkılaştırmayı makro ihtiyati çerçevedeki sadeleştirme ile birlikte yürüterek, hem parasal aktarım mekanizmasının güçlenmesini, hem de attığımız adımların makro finansal istikrarı pekiştirmesini hedefliyoruz." dedi.

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, büyümedne ödün verilmeyeceğini belirterek:

"Büyümeden ödün vermeden de dezenflasyon sağlanabilir. 

Petrol fiyatlarındaki artış ve enflasyon beklentilerinde süregelen bozulma enflasyonda ilave yukarı yönlü baskı oluşturmaktadır. Bu unsurlar enflasyonun yıl sonunda enflasyon raporundaki tahmin aralığının üst sınıra yakın seyredeceğine işaret etmektedir." dedi.

Erkan, döviz kurunun istikrarına işaret ederek: "Parasal sıkılaştırma sürecimizin ve güçlü bir eğilim gösteren rezerv birikiminin etkilerinin döviz kuru istikrarını desteklediğini görmekteyiz." diye de ekledi.