Vatandaşların dilek ve şikâyetlerini değerlendiren TBMM Dilekçe Komisyonu’na ocak ayında toplam 2 bin 133 başvuru yapıldı. Başvuruların 456’sı kadınlardan, 1670’i erkeklerden gelirken, 7 dilekçe ise tüzel kişiler tarafından verildi.

Komisyona en çok başvuru adalet, sosyal güvenlik, sağlık ve mali işlemler alanında yapıldı. Ancak iletilen dilekçeler arasında dikkat çeken ve sıra dışı talepler de yer aldı.

Marmara Denizi'ndeki fay fısıldıyor: Prof. Dr. Osman Bektaş'tan dikkat çeken deprem uyarısı
Marmara Denizi'ndeki fay fısıldıyor: Prof. Dr. Osman Bektaş'tan dikkat çeken deprem uyarısı
İçeriği Görüntüle

Başvurulardan birinde üniversitelerde hem akademik personele hem de öğrencilere üniforma zorunluluğu getirilmesi istendi. Bir başka dilekçede ise açık alanlarda yürüyerek sigara içmenin yasaklanması, belirli sigara alanları oluşturulması ve kurallara uymayanlara yaptırım uygulanması talep edildi.

30592Ffa 4G8Le9Bliikm35U49Q7Qd8

Komisyona iletilen diğer dikkat çekici talepler arasında şunlar yer aldı:

  • Üniversitelerde astroloji bölümü açılması ve astroloji eğitimi verilmesi
  • Yapay zekâ ile yargılama yapılması
  • Dövmecilerin kapatılması
  • Milli Eğitim Bakanı’nın öğretmenler tarafından seçilmesi
  • Sosyal medya fenomenlerinin sokakta şaka videoları nedeniyle cezalandırılması
  • TBMM’nin adının “Büyük Türkiye Millet Meclisi” olarak değiştirilmesi

Ayrıca disiplin affı, öğrenci affı ve ehliyet affı talepleri de komisyona iletilen başvurular arasında yer aldı.