YSK, Resmi Gazete'nin son mükerrer sayısında 14 Mayıs Pazar 2023 tarihinde gerçekleştirilen 28. Dönem TBMM Milletvekili Seçimi kesin sonuçlarını yayımladı. Resmi kesin sonuçlar YSK tarafından Resmi Gazete'de yayımlandıktan itibaren 3 gün sonra TBMM kendiliğinden saat 14.00'de toplanmak zorunda.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ifade etmesi ile TBMM'nin 28. Dönem ilk oturumunu en yaşlı üye sıfatlı ile MHP Lideri Devlet Bahçeli yönetecek. Yeni başkan seçilene kadat TBMM Geçici Başkanı MHP Lideri Devlet Bahçeli olacak. İlk oturum 2 Haziran Cuma günü saat 14.00'te toplanacak.

AK Parti’nin 268,

Memurlara Çek, Kupon ve Nakit Ödemeler Kaldırıldı Memurlara Çek, Kupon ve Nakit Ödemeler Kaldırıldı

CHP’nin 169 (40 milletvekili DEVA, Gelecek ve Saadet'e gidecek),

MHP’nin 50 miiletvekili,

İYİ Parti’nin 43 milletvekili,

Yeniden Refah Partisi’nin 5, 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin 61 ,

Türkiye İşçi Partisi’nin 4 milletvekili mecliste olacak.

Milletvekillleri,

"Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik Cumhuriyet'e ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa'ya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim" yeminni ederek göreve başlamış olacak.