Bakan Koca: Ebe ve Hemşire Sayımız İstikrarlı Bir Politikayla Artacak Bakan Koca: Ebe ve Hemşire Sayımız İstikrarlı Bir Politikayla Artacak

Son aylarda akaryakıt fiyatlarındaki hızlı artış özellikle nakliye sektöründe yüksek fiyat artışlarına neden oldu. Yaz dönemi sonunda tayini çıkan memurlar ve diğer kamu çalışanları yüksek nakliye ücretlerini karşılamakta zorlanıyor. 


14 Mayıs seçimlerinden sonra benzin ve motorindeki ani yükselişler enflasyonun da etkisiyle taşımacılık sektöründe olumsuz etkisini gösterdi. 10-15 bin tl bandındaki şehirlerarası nakliye fiyatları 60-70 bin tl bandına çıkarken,yaz dönemi sonu başka şehirlere tayini çıkan asker,polis,öğretmen,hakim ,savcı gibi birçok kamu çalışanı mağdur oldu. 

Nakliye firmaları il içi taşıma tekliflerine sıcak bakarken şehirlerarası nakliye tekliflerini geri çeviyor. Hal böyle olunca özellikle büyük çoğunluğu yargı ve askeri personellerden oluşan kamu çalışanları yüksek fiyatlar karşısında çaresiz kalıyor. 

Özellikle Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra taşımacılık sektörüne duyulan ihtiyaç ve bu durumu fırsata çeviren firmalara valilik ve zabıta yetkilileri tarafından verilen idari para cezaları da etkili olmuyor.