İsrail ve Gazze Şeridi arasındaki çatışmalar şiddetlenerek devam ediyor. İsrail savaş uçakları ve tankları, Gazze Şeridi'ne yoğun bir şekilde saldırılar düzenliyor. Bu saldırılara karşılık Hamas da İsrail askeri araçlarına hücum ediyor.

Cami Yıkıldı, Sağlık Hizmetleri Tehlikede

İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahya'da bulunan Muhammed Fatih Camisi'ne hava saldırısı düzenledi. Caminin tamamen yıkıldığı ve olayda yaralananların olduğu bildirildi. Bu saldırılar, Gazze'deki sağlık hizmetlerini tehlikeye attı. Hastaneler İsrail'in bombardımanları nedeniyle ciddi şekilde zarar görmüş durumda ve bu, bölgedeki sağlık hizmetlerini olumsuz etkiliyor.

İsrail, Sivilleri Tehdit Ediyor

Filistin Kızılayı, İsrail güçlerinin Kudüs Hastanesi'nin çevresini bombardımana tutarak sağlık personeli, yaralılar ve hastaneye sığınan yerinden edilmiş sivilleri binayı boşaltmaya zorladığını açıkladı. Bu durum, hastane çevresindeki elektrik jeneratörleri ve oksijen üretim istasyonlarının ciddi bir tehlike altında olduğu anlamına geliyor.

Sınırda Yoğunlaşan Tansiyon

İsrail, Gazze Şeridi'ne yönelik hava, kara ve deniz saldırılarını yoğunlaştırıyor. İsrail tankları, Gazze'nin kuzey sınırına yakın bölgelere konuşlandırılırken, İsrail ordusu da Gazze çevresindeki operasyonlarını genişlettiğini açıkladı.

Lübnan'a da Saldırı

Sigaradan sonra alkole de zam geldi! Rakı, şarap... Sigaradan sonra alkole de zam geldi! Rakı, şarap...

Ayrıca, İsrail'in Lübnan'ın güney sınır bölgelerine ağır topçu atışları düzenlediği ve burada da çatışmaların devam ettiği bilgileri geldi.