Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, bir araştırma şirketi sahibinin öğretmenler ve din görevlilerine yönelik olarak “İki meslek grubu ahlaklı olsa Türkiye bu durumda olmazdı;birisi din adamları diğeri de öğretmenler” şeklindeki sözlerini sert bir dille eleştirdi.

Eğitim ve din camiasını tahkir eden bu  anlayışın kesinlikle sorgulanması gerektiğine dikkat çeken Genel Başkan açıklamasında şunları söyledi

"Evet,bir eğitim problemimiz var! “İki meslek grubu ahlaklı olsa Türkiye bu durumda olmazdı;birisi din adamları diğeri de öğretmenler”diyerek din ve eğitim hizmetini yürüten iki camiayı tahkir eden cüret ve lüzumsuzluğu engelleyememiş bir eğitim süreci kesinlikle sorgulanmalıdır!

Büyük Atatürk’ün, “Muallimler! Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğiticileri, sizler yetiştireceksiniz, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin maharetiniz ve fedakârlığınız derecesiyle mütenasip bulunacaktır.” şeklindeki ifadesini, öğretmen ve din adamlarına yönelik yapılan “ahlaksızlık” ithamını tevil için kullanabilen zekaya hayran olmamak elde değil (!)"

İLGİLİ HABER...

Optimar araştırma şirketi başkanı Hilmi Daşdemir öğretmenlere yönelik yaptığı itham sonrası tepkiler yükseldi. Hilmi Daşdemir yaptığı açıklamada: ''Sonuç itibariyle Türkiye'nin bir eğitim problemi var, farkındalık problemi var. Türkiye'de iki meslek sahipleri ahlaklı olsa, gerçek anlamda işini severek yapsa Türkiye inanın bu durumda olmazdı. Birisi din adamları, diğeri ise eğitimciler yani öğretmenler.'' ifadelerini kullandı.,

İşte o video