Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in Öğretmenlik Kariyer Sınavı hakkındaki görüşlerini destekleyen bir paylaşımda bulundu.

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in öğretmenlerin kariyerinin sadece bir sınavla belirlenmesinin eleştirisini yaparak sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

İşte o paylaşım...

Gençler, Sıfır Faizli Kredi İçin Sıraya Girdi! Evlenmek İsteyen Herkes Başvuruyor Gençler, Sıfır Faizli Kredi İçin Sıraya Girdi! Evlenmek İsteyen Herkes Başvuruyor

"Sayın Bakan @Yusuf__Tekin’in, öğretmenlerimizin bir sınavla kariyerinin belirlenmesinin arazlı bir durum olduğu tespitini kıymetli buluyoruz. Türk Eğitim Sen olarak, yıllardır söylüyoruz: Sınav sadece bilgiyi ölçer. Öğretmenlik, sadece 'bilme' değil 'öğretme' mesleğidir. Dolayısıyla kariyer belirlenmesinde esas alınması gereken ölçüt deneyim, tecrübe yani hizmet yılı olmalıdır. 5 yılını dolduran öğretmenlerimiz doğrudan UZMAN, 10 yılını dolduran meslektaşlarımız da BAŞÖĞRETMEN olarak değerlendirilmelidir. Bunun dışında başka formüller aramak, hele ki, (geçmişte gündeme getirilen) 'performans değerlendirmesi' gibi subjektif yöntemler var olan sıkıntıları daha da artıracaktır."