Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Talasemi Ünitesi'nde düzenli olarak 15-20 günde bir kan aldırmaya giden Furkan İçyar, iddiaya göre, dün 30 saniye boyunca yanlış kan verilmesi sonucu baygınlık geçirdi. İçyar acil bir şekilde yoğun bakıma alındı ve tedavisi devam ediyor. Ailesi, yaşanan bu talihsiz olayın sorumlularının cezalandırılmasını talep ediyor.

Baba Ömer İçyar, oğlunun sağlığına kasteden bu hata sonrasında adaletin yerini bulmasını istiyor. "15-20 günde bir rutin olarak hastaneye gelip kan aldırıyorduk. Dün sabah, Furkan'ı kan almaya götürdüm ve bir anda yanlış kan verildiği haberini aldım. Oğlumun yoğun bakıma alındığını duyunca hemen hastaneye koştuk. Ancak orada, hemşirelerin bize karşı ilgisiz ve duyarsız davrandığını gördük. Bu hatanın bir daha tekrarlanmaması için gereken adımların atılmasını talep ediyorum." şeklinde konuştu.

Akaryakıt Fiyatlarına Yeni Ayar: Benzin ve Motorine Zam, Otogaza İndirim Akaryakıt Fiyatlarına Yeni Ayar: Benzin ve Motorine Zam, Otogaza İndirim

Furkan'ın annesi Abide İçyar ise, olayın dikkatsizlik sonucu gerçekleştiğini ve bu durumun kabul edilemez olduğunu dile getirdi. "Oğlum Furkan, zaten talasemi hastasıydı. Onun sağlığına zarar verebilecek bu tür hataların yapılması affedilemez bir durum. Hemşirelere sorduğumuzda bile doğru dürüst bilgi alamadık. Evladımın şu anki durumu beni derinden üzüyor ve bu hatanın sorumlularının cezalandırılmasını istiyorum." dedi.

İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ise, yaşanan bu olayın ciddiyetini kavradıklarını ve konuyu valiliğe bildirdiklerini açıkladılar. Bu durumla ilgili detaylı bir soruşturma başlatılacağı ve gerekli önlemlerin alınacağı belirtildi.