Yaklaşan yaz tatiliyle birlikte öğrencilerin gündeminde takdir ve teşekkür belgelerini alabilmek için gereken puanlar yer alıyor. Birçok öğrenci, başarılarını tescilleyen bu belgeleri elde etmek için heyecanla not ortalamalarını kontrol ediyor. İşte takdir ve teşekkür belgesi almak için puan hesaplamasıyla ilgili detaylar:

Mayıs ayı aile destek ödemeleri ne zaman yatacak? TCKN ödeme listesi Mayıs ayı aile destek ödemeleri ne zaman yatacak? TCKN ödeme listesi

Takdir belgesi almak için dikkate alınan kriterler arasında, dönem puanlarının ortalaması ve davranış puanı yer alıyor. Öğrencilerden istenen, dönem puanlarının 70'den aşağı olmaması ve davranış puanının 100 olması. Bu şartları sağlayan öğrencilerden, 85 ve üzeri puan alanlar takdir belgesi almaya hak kazanıyor.

Teşekkür belgesi için ise yine dönem puanlarının ortalaması ve davranış puanı değerlendiriliyor. Öğrencilerin dikkate alınabilmesi için dönem puanlarının 70'den aşağı olmaması ve davranış puanının 100 olması gerekiyor. Ancak teşekkür belgesi almak için, karne ortalamasının 70,00-84,99 arasında olması yeterli oluyor.