Lise pansiyonunda kalan 25 öğrenci, zehirlenerek hastanelik oldu Lise pansiyonunda kalan 25 öğrenci, zehirlenerek hastanelik oldu

Merhum Vali Recep Yazıcıoğlu'nun oğlu Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, resmi olmayan sonuçlara göre Tokat Belediye Başkanı seçildi. Babasının hatıralarını ve nasihatlerini yürekten paylaşan Yazıcıoğlu, şunları söyledi:

"Çok mutluyum. Güzel bir seçim kampanyası geçirdik. Bu kampanyanın sonucunda MHP, Tokat'ta 55 yıl sonra bir ilke imza atarak belediye başkanlığı seçimlerini kazandı. Aslında süreç şimdi başlayacak. Uzun bir yol var. Güzel hizmetler yapmak için en hızlı şekilde, bu göreve başlayacağız."

Seçim zaferinin ardından duygularını dile getiren Yazıcıoğlu, "Seçim sonuçlarını partide takip ettik. Partide müthiş bir coşku vardı. Bu zafere çok inandık. 55 yılık bir sürecin sonunda bence tarihe geçtik. Tarih bizi altın harflerle yazacak. Bundan sonraki süreç çok önemli, vatandaşlarımız bizden çok şey bekliyor" dedi.

Babasıyla yaşadığı bir diyaloğu da paylaşan Yazıcıoğlu, "Rahmetli babam Tokat için kıymetli bir yerdi. Tokat, ilk görev yeri. Vilayet binasının tam karşısındaki belediye binasında şimdi ben göreve başlayacağım. Rahmetli babam şunu söylerdi, kendisi de hep uygulamıştır. İki çeşit yönetici, idareci vardır. Biri makamlarına şeref veren, biri de makamlarından şeref alan. 'Oğlum her zaman makamına şeref veren ol' derdi. 'Makamından şeref alan olma' derdi. Biz de bu anlayış içerisinde yolumuza devam edeceğiz. Bence en iyi nasihati bu olurdu. Bir de tevazu, çok önemli bir şey. Nezaket, kucaklaşmak çok önemli bir şey. Babam toplumun her kesimi ile kucaklaşmayı, tam bir devlet adamı olmayı nasihat ederdi. Onun öğrencisiyim, öyle olacak. Bundan sonra da böyle olacak."