Ankara'nın eski başkanı Faruk Koca'nın, hakem Halil Umut Meler'e yönelik yumruklu saldırısı sonrasında Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), ligleri süresiz olarak ertelemişti. Ancak bugün yapılan TFF toplantısında alınan kararla birlikte, tüm lig maçlarının 19 Aralık Salı günü itibariyle yeniden başlayacağı açıklandı.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Fair-play ruhuna aykırı bu tür olayların futbolun güzelliklerine gölge düşürmesini istemiyoruz. Ancak sporun devamlılığı adına, lig müsabakalarına ara verildiği süreyi minimumda tutmak için 19 Aralık'ta tüm lig maçlarını yeniden başlatacağımızı duyuruyoruz" ifadelerini kullandı.

Mehmet Büyükekşi'nin açıklamaları şöyle...

Halil Umut Meler bizim için sadece iyi bir hakem değil, uluslararası arenada gurur kaynağımız, iyi bir aile babası ve iyi bir insan. Yaşananlar hiçbir şekilde kabul edilemez. Hakemlik müessesesine yapılacak hiçbir saldırıya izin vermeyeceğiz.

PFDK gereğini yaparak perşembe günü kararını açıklayacaktır. Disiplin talimatlarımızda da devre arasında değişiklikler yapacağız. Hak mahrumiyeti ve para cezasına ek yaptırımlar getirmeyi planlıyoruz.

Hakemlik müessesesine yapılacak hiçbir saldırıya ve orantısız baskıya izin vermeyeceğiz.

Bugün aldığımız karar ile 19 Aralık Salı günü tüm ligler yeniden başlayacaktır.

 ANKARAGÜCÜ CEZA ALACAK MI?

Altın ve Dövizde Patlama Olacak! İslam Memiş'in Sözleri Herkesi Şaşırttı Altın ve Dövizde Patlama Olacak! İslam Memiş'in Sözleri Herkesi Şaşırttı


Büyükekşi, "Ankaragücü'nün ligdeki durumu hakkında bilgi verecek misiniz?" şeklindeki soruya, "TFF'nin kurulları var. PFDK ve Tahkim Kurulu... TFF Hukuk Kurulu Başkanı her hafta maçlar oynandıktan sonra ceza kuruluna sevkler yapıyor. Dün de gerekli sevkler yapıldı. TFF'nin bu konuda bir karar yetkisi yok. Yetki, bağımsız olan PFDK'da. Onlar da yarın da toplanacak. Karar, perşembe günü de açıklanacaktır." şeklinde cevap verdi.