Şubat ayında Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, BIST 100 endeksi yatırımcısına en yüksek reel getiriyi sağladı. Diğer yatırım araçlarına kıyasla daha yüksek bir getiri sağlayan Borsa İstanbul, yatırımcılarına kazanç elde etme fırsatı sunmuş oldu.

BIST 100 endeksinde gerçekleşen reel getiri oranları, yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde %9,74 ve tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde %8,91 olarak belirlendi. Bu rakamlar, borsa yatırımcılarına önemli bir getiri sağladığını gösterdi.

Diğer yatırım araçlarına bakıldığında, mevduat faizi (brüt) ve döviz kurları gibi alanlarda kayıplar yaşandığı görüldü. Özellikle TÜFE ile indirgendiğinde, mevduat faizi %1,76 kayıp yaşatırken, Amerikan Doları ve Euro da yatırımcısına kaybettirdi.

CHP Sözcüsü: MEB'in yeni müfredat taslağı derhal geri çekilmeli CHP Sözcüsü: MEB'in yeni müfredat taslağı derhal geri çekilmeli

Üç aylık değerlendirmede de BIST 100 endeksi yatırımcısına en yüksek reel getiriyi sağlayan yatırım aracı oldu. Aynı dönemde Euro ise, özellikle Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde kayıp yaşatan yatırım araçlarından biri olarak öne çıktı.

BIST 100 endeksi, yıllık değerlendirmede de en yüksek reel getiriyi elde eden yatırım aracı oldu. Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde %24,45 ve TÜFE ile indirgendiğinde %9,71 oranlarında yatırımcısına kazanç sağladı. Bu sonuçlar, borsanın uzun vadeli yatırımlar için önemli bir tercih olabileceğini gösteriyor.