Starbucks Türkiye, internet sitesi üzerinden sosyal medyada dolaşan haberlere karşı bir açıklama yaptı. Açıklamada, Starbucks'ın insanlık değerlerini savunduğu ve şiddeti, masumların hayatlarını kaybetmelerini ve nefret dilini kınadığı vurgulandı. Şirket, bu temel prensiplerini değiştirmeden koruma taahhüdünde bulundu. Ayrıca, Starbucks'ın herhangi bir siyasi oluşumla ilgili olmadığı ve İsrail-Gazze çatışmalarının finansmanına dahil olmadığı belirtildi.

Enflasyon Verisinden Sonra Altın ve Dolardan Sert Tepki Geldi Enflasyon Verisinden Sonra Altın ve Dolardan Sert Tepki Geldi

600

Orta Doğu'da 20 yıldan uzun bir süredir faaliyet gösteren Starbucks, bölgedeki 21.000 yeşil önlüklü çalışanıyla her gün milyonlarca misafire hizmet veriyor. Ancak şirket, bu varlığının siyasi bir bağlantısı olmadığını ve sosyal medyada dolaşan asılsız beyanlara karşı net bir duruş sergiledi. Starbucks Türkiye, kârının herhangi bir hükümeti veya askeri operasyonu desteklemek için kullanılmadığını vurgulayarak, şeffaf bir bilgilendirme yapma taahhüdünü sürdürdü.