Operasyonun merkezinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı yer aldı. Yapılan açıklamaya göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı itfaiye teşkilatında görevli şüpheliler, iş yeri açma ruhsatı almak isteyen vatandaşlardan 45 bin lira rüşvet talep etmiş.

Gözaltına alınan 18 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra sağlık kontrolünden geçirilerek Büyükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi. Cumhuriyet savcılığında ifadesi alınan 3'ü İBB'ye bağlı itfaiye teşkilatı çalışanı ve biri emekli 4 itfaiye eri tutuklandı. Diğer 14 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Öğretmenlerin Yeni Sınav Görevi Ücretleri Açıklandı Öğretmenlerin Yeni Sınav Görevi Ücretleri Açıklandı

Operasyon, vatandaşlardan alınan rüşvetin karşılığında iş yerlerine ruhsat verilmediği, ayrıca rüşvet veren kişilerin dosyalarının imzalandığı, vermeyenlerin ise işlerinin usule uygun olsa dahi aksatıldığı tespiti üzerine gerçekleştirildi. İBB'ye bağlı itfaiye teşkilatındaki 4 itfaiye eri ve bir sağlık teknisyeninin de aralarında bulunduğu şüphelilerin tutuklanmasıyla sonuçlanan operasyon, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.