Milli Eğitim Bakanlığı, Mesleki Becerileri Güçlendirecek Yeni Programı Başlatıyor: Zanaat Atölyeleri Milli Eğitim Bakanlığı, Mesleki Becerileri Güçlendirecek Yeni Programı Başlatıyor: Zanaat Atölyeleri

SONAR Araştırma Başkanı Hakan Bayrakçı, İstanbul'da yapılan son anket sonuçlarını paylaşarak, Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu'nun kafa kafaya olduğunu belirtti. Bayrakçı, her iki adayın avantaj ve dezavantajlarını da analiz etti.

Anket sonuçlarına göre durumun kafa kafaya olduğunu vurgulayan Bayrakçı, "İlginç olan şey şu. 41'e 42 ya da 42'ye 42 gibi kafa kafaya. Yeni 45'e 45 değil. Bu durumda 42'ye 42'nin ne önemi var diyeceksiniz. Ancak 42 artı 42, toplamda 84 puan ediyor ve geri kalan 16 puan diğer partilere gidiyor. Geçen seçimde böyle bir dağılım söz konusu değildi. DEM Parti, Zafer Partisi, Yeniden Refah Partisi ayrı adaylarla seçime girmedi. Bu seferki durum farklı." şeklinde konuştu.

İmamoğlu'nun tek başına olmasına rağmen anketlerde Murat Kurum ile kafa kafaya çıkmasının nedenini açıklayan Bayrakçı, "İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'na kurultay kaybettiren geleceğe yönelik alternatif bir siyasi pozisyon olması hasebiyle böyle bir güç koruyor." ifadelerini kullandı.

Yeniden Refah Partisi'nin oy potansiyelinin 3-4 puan civarında olduğunu belirten Bayrakçı, "Yeniden Refah'ın seçmeninde eğer başa baş bir durum görülürse son 1 hafta 10 gün içinde, birkaç puanın Murat Kurum lehine kayabileceğini söylüyorum. Bu durum, DEM Partisi oylarının İmamoğlu lehine çalışması gibi bir etki gösterebilir." şeklinde değerlendirmede bulundu.