Cumhurbaşkanı Erdoğan, son veriler dahilinde deprem sonrasındaki can kaybı sayısının 9 bin 57’ye, yaralı sayısının ise 52 bin 979’a yükseldiğini açıkladı.

1 yıl içinde de tüm depremzedelerin konutlarının yapılacağını belirtti.
Hatay'da konuşan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:
''İşimiz kolay değildi. Yaklaşık 13,5 milyon insanımızın yaşadığı 500 kilometre çapında bir alanda etkili olan depremin yol açtığı yıkımın büyüklüğüne bir de hava şartlarının zorluğu eklendi. Elbette eksikler var, şartlar çok açık net ortada. Böylesi bir felakete hazırlıklı olmak mümkün değildir. Deprem alanını afet bölgesi ilan ettik. 10 ilimizi kapsayan OHAL kararı alarak süreci hızlandırdık. Gereken her adımı atarak kimseyi yıkıntılar altında bırakmayacak bir afet yönetimi yürüteceğiz. Bu dönem bir birlik beraberlik dayanışma dönemidir. Kamu personelinden STK'lara,yurt dışı ekiplerinden gönüllülere, sayıları 60 bini bulan akredite kişiler canla başla çalışıyor.”
“Mevcut hükümet tüm imkanlarını seferber ederek adımlarını atmış bu ara dönemde tüm depremzedelere 10'ar bin lira verme kararını açıkladım. Bu bir son değil 1 yıl içerisinde de tüm felaketzedelerimizin konutlarını talimatı verdim. 10 vilayetimizin 10'unda, TOKİ'nin yönetimindeki müteahhit firmaları devreye sokarak, enkaz kaldırma ve konut yapımını hızlandıracağız. Bugün bizim için sınama günüdür. Hatay'da da üniversite hastanemiz bu akşamdan itibaren aktif olarak göreve katılacaktır."