Milyonlarca kişinin beklediği asgari ücret konusunda yeni bir açıklama geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ''Enflasyon karşısında emeği koruyacak bir asgari ücret seviyesinin belirlenmesi gerektiği düşüncesiyle hareket ediyoruz." diye konuştu.

Türkiye'de asgari ücretle çalışan kişi sayısı oldukça fazla. Asgari ücretin zamlar karşısında erimesi ise birçok vatandaşı mağdur ediyor. Milyonlarca vatandaş 2022 yılında gelecek zammı merak ediyor. Bugün ise son dakika haberi geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin önemli açıklamalarda bulundu. Bu açıklama, asgari ücret zammını merak eden birçok vatandaşın içine su serpecektir. 

Bakan Bilgin'in açıklaması ise şöyşe:

Asgari ücret ile ilgili hepimizin yaptığı hesaplar var. Enflasyon karşısında emeği koruyacak bir asgari ücret seviyenin belirlenmesi düşüncesiyle hareket ediyoruz.

Asgari ücret ile ilgili yaklaşık 2 bin 500 muhtelif sektörlerde çalışan işçi, işveren , yöneticiler, esnaf başka mesleklerden insanları kapsayan araştırma ile topumun beklentilerini  belirleyen bir araştırma yapıyoruz. Bu bizim için bir kamuoyu beklentisini de gösterme şeklinde bir çalışma olacak. Hesaplarımızı yaparak işçilerimizi koruyacak Asgari Ücret meselesini gündemden çıkaracak bazı rahatlamalar sağlayacağını şimdiden söyleyebilirim.

Asgari Ücret 3800 TL Olur Mu?

Asgari ücretin ne kadar olacağıyla ilgili birçok iddia bulunuyor. Yakın zamanda Sabah Gazetesi Ekonomi Yazarı Dilek Güngör, asgari ücretin 3800 TL olmasını beklediğini söyledi.

Ortaya farklı iddialar atılsa da resmi açıklama gelene kadar kesin bir şey söylenemez. Bu sene zamlar ve enflasyondan ötürü asgari ücrete yüklü bir zam bekleniyor. Asgari ücret zammı açıklandığı gün haberimizde yer alacaktır.

Ayşe Kara