Marmara Bölgesi, özellikle İstanbul, Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgasının etkisi altına giriyor. Hafta sonu yapılan planlar için hava durumu uyarısı yapılırken, bölgede sıcaklıkların önemli ölçüde düşmesi bekleniyor.

Balkanlar Üzerinden Gelen Soğuk ve Yağışlı Hava

Dışişleri Bakanı Fidan: Türkiye, İsrail'e Açılan Soykırım Davasına Müdahil Olma Kararı Aldı Dışişleri Bakanı Fidan: Türkiye, İsrail'e Açılan Soykırım Davasına Müdahil Olma Kararı Aldı

Cuma günü Marmara Bölgesi'nde beklenen hava sıcaklığı 17 ila 18 derece arasında olacak. Ancak Balkanlardan gelen soğuk hava kütlesiyle birlikte sıcaklıkların 8-9 dereceye kadar düşmesi öngörülüyor. Kuzeybatı kesimlerde kar yağışı, İstanbul'da ise yağmurun etkili olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Uzmanından Uyarılar ve Beklentiler

İstanbul Aydın Üniversitesi öğretim üyesi ve meteoroloji mühendisi Dr. Güven Özdemir, lodosun etkisi altında olan Marmara Bölgesi'nde sis ve buzlanma riskine dikkat çekti. Perşembe gününden itibaren tekrar etkisini gösterecek lodosun ardından, cuma akşamı rüzgarın kuzeye dönmesiyle sıcaklıkların hızla düşeceğini dile getirdi.

İstanbul'da Yağış ve Kar İhtimali

Özdemir, cumartesi, pazar ve pazartesi günlerinde Marmara Bölgesi'nde yağış beklendiğini belirtiyor. Deniz seviyesinde bulunan alanlarda karla karışık yağmur ve kuvvetli yağış olabileceğini, Edirne ve Kırklareli'nde ise kar yağışının beklendiğini ifade etti. İstanbul'da ise hava sıcaklığı 4 derecenin altına düştüğünde kar yağışı ihtimali olduğunu da sözlerine ekledi.

Ocak Sonunda Kar Yağışı Beklentisi ve Barajlara Etkisi

Özdemir, hafta başından itibaren Marmara Bölgesi'nin yüksek basınç etkisi altına gireceğini, bu durumun buzlanma, don ve sis riskini artıracağını belirtti. Ayrıca, İstanbul'daki barajlarda su seviyesini artırması beklenen yağışların, şehir için hayati önem taşıdığını ve Ocak ayı sonunda İstanbul'da kar yağışı ihtimalinin yüksek olduğunu da dile getirdi.