Sivas'ın Zara ilçesine bağlı Kurucaabat köyünde yaşayan 76 yaşındaki C.G'ye kene yapıştı. Kene ısırığı sonucunda rahatsızlanan C.G, yakınları tarafından Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. KKKA hastalığı şüphesiyle anestezi yoğun bakım servisinde tedavi altına alınan C.G, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve hayatını kaybetti.

Ayrıca, Sivas'ın Kangal ilçesine bağlı Minarekaya köyünde yaşayan 47 yaşındaki Z.F, bir yakınını ziyaret etmek için gittiği İmranlı ilçesinde kene ısırığıyla karşılaştı. Keneyi vücudundan kendisi ayıran Z.F, rahatsızlanınca yakınları tarafından Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Ancak, anestezi yoğun bakım servisinde yapılan müdahalelere rağmen Z.F hayatını kaybetti.

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA), kenelerin taşıdığı bir virüsün neden olduğu bir hastalıktır. Bu hastalık, yüksek ateş, baş ağrısı, kas ağrıları, kanamalar ve organ yetmezliği gibi belirtilerle kendini gösterebilir ve ciddi bir sağlık sorununa yol açabilir. Sivas'ta yaşanan bu olaylar, KKKA hastalığı şüphesiyle tedavi gören 2 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Polis memuru, husumetli olduğu komşusunu öldürdü Polis memuru, husumetli olduğu komşusunu öldürdü

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi