Ağrı'nın Dörtyol Kavşağı'nda düzenlenen Yeşil Sol Parti mitinginde konuşan Ağrı Milletvekili adayı Sırrı Sakık, genel af konusunda açıklamalarda bulundu ve terörden tutuklu olan kişilere özgürlük getireceğini ifade etti. Sakık, aynı zamanda AK Parti ve MHP'ye sert eleştirilerde bulunurken, HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise yayınladığı bir video ile Kemal Kılıçdaroğlu'na oy verilmesi çağrısında bulundu.

Sakık'ın konuşmasında, Ağrı Belediye Başkanı olduğu dönemle ilgili açıklamalar da yer aldı. Sakık, polis ve askerlere yönelik sert ithamlarda bulunarak, "Şu şehre Türkiye'nin dört bir tarafından binlerce polis getirdiler, bu şehri kanatmaya çalıştılar. Şehrin valisi benim kaldığım otele gelip yalvardı, 'Bu şehri belalardan sen koruyabilirsin' dedi. Diyadin'de özel timler fırında çalışan 2 çocuğu basıp onları paramparça ediyor. Cesetleri tanınmıyordu. Dediler ki bunlar çatışmada öldüler. Yanına silahlar koydular" şeklinde konuştu.

Yeşil Sol Parti'nin önümüzdeki dönemde 4 milletvekili ile Ağrı'ya geleceklerini belirten Sakık, 7 ilçeyi ve il belediyesini kazanacaklarını iddia etti. Genel af taleplerini dile getiren Sakık, "Biz genel af istiyoruz. Selahattin özgürleşecek, Gülten özgürleşecek, Ayla özgürleşecek, Figen özgürleşecek" şeklinde konuştu.

Yeni Anayasa için 2 ayrı tur! Muhalefetin eleştirdiği 'partili cumhurbaşkanı' tartışmaya açılabilir Yeni Anayasa için 2 ayrı tur! Muhalefetin eleştirdiği 'partili cumhurbaşkanı' tartışmaya açılabilir

Öte yandan, HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bir video yayınlayarak Kemal Kılıçdaroğlu'na oy verilmesi çağrısında bulundu. Demirtaş, Demokratik Sol Parti'nin (DSP) Ağrı Belediye Başkan adayı olan Kılıçdaroğlu'na destek olunması gerektiğini belirtti.