Türkiye, sınır güvenliği önlemlerini artırmak ve kaçak geçişleri ve terörist sızmalarını engellemek amacıyla önemli adımlar atmaya hazırlanıyor. İçişleri ve Milli Savunma Bakanlığı tarafından açıklanan plana göre, Türkiye'nin sınır duvarı, bu yıl sonuna kadar 1.350 kilometreye çıkartılacak.

Şu ana kadar 1.150 kilometreye ulaşan güvenlik duvarı, önümüzdeki yıl 200 kilometre daha uzatılacak. Bu uzatma, Kars, Ağrı, Ardahan ve Artvin illerine siren istemi kurulmasını da içeriyor. Ayrıca nükleer eylem planı da hazırlanacak, böylece sınırlardaki güvenlik önlemleri daha da artırılacak.

Bakan Yusuf Tekin'den Devamsızlık Affıyla İlgili Yeni Açıklama Bakan Yusuf Tekin'den Devamsızlık Affıyla İlgili Yeni Açıklama

Bu sınır güvenliği önlemlerinin bir parçası olarak, yeni yollar ve duvarlar 200 termal kamera, 150 kilometre sabit gözetleme sistemi ve 250 kilometre aydınlatma sistemi ile donatılacak. Bu sayede sınırların daha etkili bir şekilde izlenmesi ve kontrol altına alınması hedefleniyor.

Sınır güvenliği sadece kara sınırlarıyla sınırlı değil; Ege, Akdeniz ve Karadeniz'deki düzensiz göçü ve illegal geçişleri engellemek için de önlemler alınacak. Bu kapsamda 31 kontrol botu alınacak ve deniz sınır kapılarının altyapısı güçlendirilecektir.