Cumhurbaşkanı Erdoğan: Değişim Kriterlerimiz Belli, Medyanın Gündemi Belirlemesine İzin Yok Cumhurbaşkanı Erdoğan: Değişim Kriterlerimiz Belli, Medyanın Gündemi Belirlemesine İzin Yok

Milyonlarca emekli, gelecek dönemdeki maaşlarına ilişkin merak içerisinde bekliyor. Emekli maaşlarına yapılacak olası yeni düzenlemeler, emeklilerin geçimini etkileyen önemli bir konu olarak gündemde yer alıyor. Sosyal Güvenlik Uzmanı (SGK) Özgür Erdursun, konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Erdursun, ekim ayı itibarıyla en düşük emekli maaşı artabilir dedi.

Geçtiğimiz günlerde TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen kanun teklifiyle en düşük memur maaşı 22 bin 17 TL'ye yükseltildi. Ayrıca, emekli aylıklarına da temmuz ayından itibaren yüzde 25 zam yapıldı. Ancak, en düşük emekli aylığına henüz bir artış yapılmadı. Temmuz ayında yapılan yüzde 25'lik zam kök maaşlara uygulandı. Bu noktada, en düşük emekli aylığındaki artışı Hazine ve Maliye Bakanlığı karşılıyor.

Özgür Erdursun, en düşük emekli maaşına ilişkin olarak ekim ayında bir artış beklediğini ifade etti. Erdursun, "Temmuz'da en düşük emekli aylığı 10 bin TL olur diye bekliyorduk, olmadı! Ekimde en düşük emekli aylığı 10 bin TL'ye tamamlanabilir ancak bu enflasyonda bu rakamlarda çok düşük kalır!" şeklinde bir açıklama yaptı. Ayrıca, ekimde memura verilen seyyanen zamın tüm emeklilere yansıtılması beklentisinin olduğunu belirtti.