Sosyal Güvenlik Kurumu, kayıt dışı istihdam ve usulsüzlüklere karşı yürüttüğü denetimlerini sürdürürken, hileli boşanmalara yönelik kapsamlı incelemeler gerçekleştirdi. Yaklaşık 3 bine yakın denetmenle yürütülen çalışmalar kapsamında 2024 yılı boyunca Türkiye genelinde 3 bin 936 denetim yapıldı.

2 BİN 606 KİŞİNİN MAAŞI KESİLDİ

Denetimlerde, yetim maaşı alabilmek amacıyla eşinden boşandığı halde aynı evde yaşamaya devam eden 2 bin 606 kişinin haksız şekilde aylık aldığı belirlendi. Bu kişilerin maaşları kesildi.

Geçen yıl kayıt dışı istihdamla mücadele kapsamında yapılan kontrollerde 369 bin 573 kişinin kayıt dışı çalıştırıldığı, 7 bin 801 iş yerinin ise kayıt dışı faaliyet gösterdiği ortaya çıkarıldı.

Bakan Gürlek'ten orman yangını açıklaması: 'Zarar veren hiçbir eylem karşılıksız kalmayacak'
Bakan Gürlek'ten orman yangını açıklaması: 'Zarar veren hiçbir eylem karşılıksız kalmayacak'
İçeriği Görüntüle

Sgk-1

HAKSIZ ÖDEMELER FAAİZİYLE GERİ ALINACAK

SGK, hileli boşanma yaptığı tespit edilen kişiler hakkında yasal işlem başlatırken, bugüne kadar yapılan haksız ödemelerin de faiziyle birlikte geri tahsil edilmesi için çalışma başlattı.