Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), malulen emeklilik hakkı tanınacak hastalıklar listesini yayınladı. Malulen emeklilik, sağlık sorunları nedeniyle işlerini gerçekleştiremeyecek derecede sıkıntı yaşayan bireylerin erken emekli olabilmesini sağlayan bir uygulamadır.

SGK tarafından yayınlanan hastalık listesi, sigortalı çalışanlar arasında büyük bir ilgi görmüş, çünkü bu liste, belirli sağlık sorunları yaşayan bireylerin malulen emekli olup olamayacaklarını belirlemektedir.

Bakan Işıkhan duyurdu: O işlemler artık dijital oluyor Bakan Işıkhan duyurdu: O işlemler artık dijital oluyor

Malulen emeklilik hakkı ve engelli emekliliği olmak üzere iki farklı kategori bulunmaktadır ve her iki kategori arasında önemli farklar vardır.

Malulen emeklilik hakkı, bireylerin işlerini yerine getirememesi veya büyük zorluklarla gerçekleştirebilmesi durumunda devreye girer, ancak her hastalık durumu için geçerli değildir.

SGK'nın yayınladığı listede, malulen emekli olabilme hakkı tanınan hastalıklar arasında kanser, epilepsi, Parkinson hastalığı, beyin tümörleri, Behçet hastalığı, organ nakli (kemik iliği hariç), AIDS, tüberküloz, siroz, zeka geriliği, şizofreni, bipolar bozukluk ve multipl skleroz (MS) gibi ciddi ve kronik hastalıklar yer almaktadır.