Kiralık evlerde yeni dönem: Kredi notuna dikkat Kiralık evlerde yeni dönem: Kredi notuna dikkat

Kamudanhaber/Özel haber

İLKSAN Genel Kurulu’nda Eğitim-Bir-Sen'li delegelerin verdikleri yönergeyle genel kurul üyelerinin maaşlarını düşürüldü.

7 asgari ücret olan Yönetim Kurulu Başkanı maaşı, 4 asgari ücrete; 5 asgari ücret olan Yönetim Kurulu üyeleri maaşı, 3 asgari ücrete; 3 asgari ücret olan Denetim kurulu üyeleri maaşı da 2 asgari ücrete düşürüldü. Bu düzenleme kamu vicdanını rahatlattı ve takdir edildi. Ancak bugün sitemize ulaşan bir bilgi, Büyük Bir Eğitim Sendikamızın şube başkanı maaşının 58 Bin TL olduğu bilgisini içeriyordu. Öğretmen maaşının 24-26 Bin, uzman öğretmen maaşının 28 Bin, Başöğretmen maaşının da 32 Bin TL olduğu bir ortamda bu iddia şaşkınlık yarattı. Ocak’ta Merkez Bankası enflasyon tahminleri tutarsa sendikacı maaşlarına 33 Bin TL zam alacaklar.  Neredeyse bir öğretmen maaşı kadar zam alacaklar. Şube Başkan Maaşları 91 Bin TL’ye ulaşacak. Yaklaşık 6 asgari ücrete denk gelen bu maaşın hak edilmiş bir maaş olduğuna inanmakta güçlük çekiyoruz. Sendika şube başkanlarının müdür ziyareti yapıp sonrada faaliyet olarak yemek yemelerinin dışında bir icraatına biz şahit olmadık açıkçası. Sevgili şube başkanları nasıl bir ağır yük altında çalışıyorlar ya da nasıl bir risk üstleniyorlar ki bu maaşı alabiliyorlar? Bu maaş, kamu vicdanını yaralamakla kalmaz; insanlardaki adalet duygusunu da zedeler. Zaten sendika şube başkanlarımızın altında makam aracı, aracın benzini sendikadan, yeme içme sendikadan, çiçek, çikolata sendikadan bir giderleri de yok. İnsaf doğrusu.

Nasıl ki İLKSAN’da 7 asgari ücrete denk gelen maaşlar -ki bu maaş genel yönetim kurulu başkanı maaşıdır- 4 asgari ücrete diğerleri de 3 asgari ücrete düşürüldüyse, sendikacı maaşları da düşürülmelidir. Neticede sendikacı maaşları kamu bütçesinden ve aidatlardan oluşan bütçeden karşılanmaktadır. Kul hakkı vardır. Buradan bütün sendikalara açık çağrımızdır. Bu vebale ortak olmayın. Ülke insanı yokluk içindeyken size tokluk yaraşmaz… Siz emekçi temsilcisisiniz. İşveren değilsiniz. Kamu bütçesinden zenginleşmek te neyin nesi?