Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, şehit ve gazilerin çocukları ile gazilere yönelik eğitim yardımının yarın yapılacağını açıkladı. Bakan Işıkhan, yılda bir defa gerçekleştirilen eğitim yardımının toplamda 18,891 öğrenciye 200 milyon 500 bin lira olarak dağıtılacağını bildirdi.

Yardımın dağıtımı, şu şekilde ayrıldı;

Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur, Tarikatçı İddialarına Yanıt Verdi! "Kimlik Mi Göstereyim?" Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur, Tarikatçı İddialarına Yanıt Verdi! "Kimlik Mi Göstereyim?"

İlköğretimde öğrenim görenlere 7,646 lira 94 kuruş.


Ortaöğretimde öğrenim görenlere 11,470 lira 41 kuruş.


Yükseköğretimde öğrenim görenlere 15,293 lira 88 kuruş.


Eğitim ve öğretim yardımı ödemeleri yılda bir kez olmak üzere, başvuru şartı aranmadan 1 Eylül-31 Aralık tarihleri arasında Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) sistemlerinden öğrenim durumu ve seviyesi tespit edilen hak sahiplerine veriliyor. Öğrenim durumu tespit edilemeyen kişiler ise taleplerini ilgili eğitim-öğretim yılı içinde yapabilirler. Başvuruları e-Devlet üzerinden de gerçekleştirmek mümkündür. Bu yardımlar, şehit ve gazi ailelerinin çocuklarının eğitimlerine destek sağlamak amacıyla yapılmaktadır.