31 Mart 2024 yerel seçimlerine geri sayım başlarken, seçmenler seçmen kayıtlarını kontrol etmek ve oy kullanacakları yerleri öğrenmek için harekete geçiyorlar. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından sunulan seçmen kaydı sorgulama ekranı, bu süreçte büyük önem taşıyor. İşte detaylar...

Seçmen Kağıtları Ne Zaman Dağıtılacak?

YSK'nin takvimine göre, seçmen bilgi kağıtlarının dağıtımı 29 Şubat'ta başlayacak ve 24 Mart'ta tamamlanacak. Bu süreçte, seçmenler adreslerine gelen seçmen bilgi kağıtlarını kontrol ederek oy kullanacakları yerleri öğrenebilecekler.

Nerede Oy Kullanacağım?

Başbakana silahlı suikast! Saldırgan yakalandı, Başbakan hastaneye kaldırıldı Başbakana silahlı suikast! Saldırgan yakalandı, Başbakan hastaneye kaldırıldı

Seçmenler, oy kullanacakları sandıkları YSK'nin resmi internet sitesi, e-Devlet, YSK Seçmen Sorgulama Mobil Uygulaması veya YSK Çağrı Merkezi üzerinden sorgulayabilecekler. Ayrıca, "www.ysk.gov.tr" adresinden bina esasına göre düzenlenen seçmen kayıtlarını da sorgulayabilirler. Seçmenlerin nüfusa kayıtlı oldukları il, T.C. Kimlik Numarası ve Nüfus Kayıtlı Olduğu Sıra Numarası bilgileriyle sorgulama yapmaları yeterli olacak.

Oy Kullanırken Seçmen Kağıdı Gerekli mi?

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde oy kullanacaklar, yanlarında seçmen kağıdı olmadan oy verebilecekler. Ancak, seçmen bilgi kağıdıyla oy kullanmak işlemi daha hızlı ve pratik hale getirecektir.

Seçmenler, e-Devlet sistemindeki "Nerede Oy Kullanacağım" bölümünden sorgulama yaparak Seçmen Bilgi Kağıdının dökümünü alabilirler.