Maskeleri Hazırlayın Çöl Tozu Geliyor! Tarih Verildi Maskeleri Hazırlayın Çöl Tozu Geliyor! Tarih Verildi

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 1 Aralık 2023'te paylaşmış olduğu seçim takvimi üzerinde adım adım ilerlenmeye devam ediliyor. Takvim ışığında, bugüne kadar seçimlerde yer alma üstünlüğüne sahip siyasi parti sayısı 36 olarak açıklanırken Yenilik Partisi ile Genç Parti'nin seçimde yer almayacağını YSK'ye iletmesi sonucu bu sayı 34'e geriledi.

Siyasi partiler ve bağımsız adaylar da 20 Şubat'ta il ve ilçe seçim binalarına adaylık listelerini ulaştırdı. Seçimde yer alacak siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki konumları da 27 Ocak'ta YSK Başkanlığı'nda gerçekleşen kura çekimiyle netlik kazandı.

Takvim ışığında, vatandaşın nerede oy atacağını belirten seçmen bilgi kağıtlarının bugünden itibaren döküm ve dağıtımına başlanacağı paylaşıldı. Seçmen bilgi kağıtlarının dağıtım süreci, 24 Mart Pazar günü sona erecek.

Söz konusu kağıdı yanında getirmeyen seçmen de oy kullanma hakkına sahip olacak. Vatandaşlar, hangi sandıkta ve nerede oy atacağını YSK'nin resmi  internet adresinden, e-Devlet'ten, YSK'nin Seçmen Sorgulama Mobil Uygulaması'ndan veya 444 9 975 numaralı YSK Çağrı Merkezi'yle iletişim sağlayarak öğrenebilecek.