İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından görülen dava sonucu 'özel belgede sahtecilik' ve 'nitelikli dolandırıcılık' suçlarından 77 yıldan 252 yıla kadar hapis süreciyle tutuklanmasına karar verilen Seçil Erzan ile 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan 3 yıl ile 85 yıla kadar olan süreç için hapislerine talep edilen diğer 6 şüphelinin İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesindeki dava süreci devam ediyor. Davanın 3'üncü duruşması 8 Mart'ta gerçekleşecek.

Bakan Yusuf Tekin'den Devamsızlık Affıyla İlgili Yeni Açıklama Bakan Yusuf Tekin'den Devamsızlık Affıyla İlgili Yeni Açıklama

Söz konusu mahkemenin, denetimleri için bilirkişiye ulaştırdığı suçlular Seçil Erzan'a ait 4 adet cep telefonu ve 3 adet sim kart ile Nazlı Can, Ali Yörük ve Atilla Yörük'e ait birer tane cep telefonu ile sim kartlarına yönelik bilirkişi raporu toparlanıp mahkemeye ulaştırıldı.

‘KİM O PİSLİKLER?’
Seçil Erzan'ın incelenen telefonunda "Nuri Bey" adıyla kaydettiğe kişiye şu mesaları attığı ortaya çıktıç

Erzan'ın, "Bozcaada'ya 300 bin USD borç var çarşamba günü ödeyip orayı üzerine al o pisliklere kalmasın" diyerek mesaj ilettiği, Nuri Bey'in cevap olarak "Kim o pislikler" şeklinde mesaj attığı, Erzan'ın ise bu mesaja cevabı "Merve (Özer Yılmaz) ile Tanın (Yılmaz)" oldu.

YENİ MESAJLARIN DETAYI!
Söz konusu bilikii raporunda müştekilerden biri olarak bilinen Emre Çolak'ın 7 Nisan 2023'te Seçil Erzan'a, "Seçil Hanım bekliyorum saat 2 oldu", "Şaka mı yapıyorsunuz ya", "Seçil Hanım?" yazışmaları tespit ediledi. Volkan Bahçekapılı'nın da yine 7 Nisan'da Erzan'a atmış olduğu "Ya sen ne kadar yalancı bir kadınmışsın", "Şimdi hocayı arıyorum" diyerek mesajlar attığı ortaya çıktı.


Seçil Erzan'ın, Tanın Yılmaz ikilisinin konuşmalarının bulunduğu raporda Tanın Yılmaz'ın, Erzan'dan parasını talep ettiği, Erzan'ın ise parayı bulmaya çalıştığını söylediği öğrenildi. Tanın Yılmaz'ın eşi Merve Özer Yılmaz'ın ise Erzan'a, "Bugün bizden çaldıklarından geri ödeme yapmaya başlamazsan yarın show başlasın", "Sana çocuğumuzun geleceği olan, emanet edilen her kurusu kurduğun sahte fona bizden habersiz transfer edip yok etme hakkını kim verdi", "Senin ipini ben çekerim", "Köylü kurnazı foncu", "Bu numaramı da azrailim diye kaydet", "Seni pis lağım faresi foncu. Seni kaçtığın yere kovalayacağım" şeklinde mesajları art arda attığı, Erzan'ın buna cevaben, "Merve beni rahat bırak ben bu işleri çözücem", "Sen gel öldür beni kurtul" diyerek, bu mesajın ardından Merve Yılmaz'ın ise, "Hırsız senin ölün de para etmez" cümleri yer aldı.

PARA TALEP ETMEK WHATSAPP GRUBU OLUŞTURMUŞLAR
Bilirkişi raporunda yer alan bir diğer ayrıntı ise Tanın Yılmaz ile Merve Özer Yılmaz'ın, Erzan'ı da ekledikleri bir WhatsApp grubu oluşturdukları, paralarını geri talep ettiklerini, Erzan'ın parayı vermemesi üzerine ağır küfürlü mesajlar atarak tehditler yağdırdıkları ortaya çıktı.