Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yaptığı sunumda, Milli Eğitim Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının 2024 yılı bütçesine ilişkin detayları paylaştı. Eğitimde önemli gelişmeleri aktaran Bakan Tekin, özellikle seçmeli derslerin güncellenmesine dair bilgiler verdi.

Tekin, ortaöğretimde okullaşma oranının yüzde 91,7'ye yükseldiğini belirtirken, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılında resmi ve özel okullarda 74 bin 514 okulda 1 milyon 170 bin 699 öğretmen ve 19 milyon 229 bin 677 öğrencinin eğitim aldığını açıkladı.

Seçmeli derslerin güncellenmesi konusuna da değinen Bakan Tekin, ilköğretim ve ortaöğretim düzeyinde uygulanan haftalık ders çizelgelerinde yer alan seçmeli derslerin; öğrencilerin akademik becerilerini geliştirmelerinin yanı sıra yetenekleri doğrultusunda da yetiştirilmelerini sağlamak, ilgi ve ihtiyaç duydukları alanlarda gelişimlerine destek olmak, milli, manevi, ahlaki ve insani değerleri kazandırmak amacıyla güncellendiğini ifade etti.

KPSS Sınav Ücretlerinde Çarpıcı Artış! Adaylar Ne Kadar Ödeyecek? KPSS Sınav Ücretlerinde Çarpıcı Artış! Adaylar Ne Kadar Ödeyecek?

Ayrıca, dijital bağımlılıkla mücadele için öğrencilere yönelik alınan önlemlerden, öğrenci devamsızlığı ve erken okul terki riski taşıyan öğrencilere yönelik çalışmalara kadar birçok konuda bilgi veren Bakan Tekin, eğitim sisteminde yapılan yeniliklere dair detayları paylaştı.

Bakan Tekin ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı bütçesine 2024 yılında 1 trilyon 90 milyar 229 milyon 668 bin lira tahsis edildiğini belirterek, eğitim alanında gerçekleştirilecek faaliyetlere ilişkin detayları aktardı.