1 Mart haftasında, yurt dışında yerleşik yatırımcılar tarafından yapılan net satışlar, hisse senedinde 75,4 milyon dolar, DİBS'te 54,4 milyon dolar ve ŞBS'te 100 bin dolar olarak kaydedildi. Yabancı yatırımcıların son üç hafta boyunca toplamda 195,5 milyon dolarlık net satış yaptığı kayıtlara geçti.

TCMB'nin yayımladığı istatistiklere göre, 23 Şubat'ta 35 milyar 460 milyon dolar olan yurt dışında yerleşik kişilerin hisse senedi stoku, 1 Mart'ta 34 milyar 355,3 milyon dolara düşüş gösterdi. Aynı dönemde, DİBS stoku 2 milyar 844,9 milyon dolardan 2 milyar 763,7 milyon dolara ve ŞBS stokları da 98,2 milyon dolardan 97,5 milyon dolara geriledi.

Borsa Gune Yukselisle Basladi-1

Wifi sinyalini bozan öyle bir eşya var ki! Duyunca çok şaşıracaksınız… Wifi sinyalini bozan öyle bir eşya var ki! Duyunca çok şaşıracaksınız…

Yabancı yatırımcıların satış eğiliminin devam etmesi, piyasalar üzerinde önemli bir etki yaratıyor. Hisse senedi ve borçlanma senetleri piyasalarında görülen bu satış dalgası, yatırımcılar ve ekonomistler tarafından yakından takip ediliyor. Yabancı yatırımcı hareketlerinin, genel piyasa eğilimleri ve Türkiye ekonomisi üzerindeki etkileri, önümüzdeki dönemdeki finansal kararlar açısından kritik bir öneme sahip.