CHP Sözcüsü: MEB'in yeni müfredat taslağı derhal geri çekilmeli CHP Sözcüsü: MEB'in yeni müfredat taslağı derhal geri çekilmeli

Sayıştay'ın 2022 yılı denetim raporu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bazı eksikliklerini ve sorunlarını sıraladı. Rapordaki dikkat çeken tespitler bir bir sıralandı.

İşte o eksikler...

Ortaöğretim kurumlarına bağlı pansiyonlarda MEB ile Sağlık Bakanlığı arasındaki protokolün tam uygulanmadığı belirtildi.

Pansiyonlarda ücretli yemek yiyen öğretmen ve öğrencilerden alınan yemek ücretlerinin ön muhasebe kaydının saymanlar tarafından düzgün tutulmadığı ifade edildi.

 Mesleki ve teknik eğitim okullarında faaliyet gösteren döner sermaye işletmeleri eleştirilmiştir. Özellikle öğrencilerin ucuz işgücü olarak kullanıldığına dair eleştirilere yer verildi.

Meslek liseleri, döner sermaye işletmelerinin kendi üretmedikleri ürünleri satın alarak satışını yapmıştır.

 Bakanlığa ait tahsisli taşınmazların kullanım ömürlerinin dikkate alınmaksızın mali tablolara kaydedildiği ve özellikle Hatay'da imar düzenlemesi ve değerlerinin tespitinin çalışan eksikliğinden dolayı sonuçlandırılamadığı raporda belirtildi.

 Bakanlığın dış finansman kaynaklarından sağlanan hibe tutarlarının ay sonlarında değerlemeye tabi tutulmadığı, oluşan değerleme farklarının mali tablolara yansıtılmadığı ve hibelerin izlendiği "Proje Özel Hesap" tutarlarıyla hibe tutarları arasında farklılık olduğu belirtilmiştir.