Sarıyer'de bulunan Santa Marina Kilisesi'nde geçtiğimiz Pazar günü yapılan ayin sırasında silahlı bir saldırı meydana geldi. Saldırıda 1 kişi hayatını kaybederken, birçok kişi de yaralandı. Saldırganların kullandığı araç Beylikdüzü'nde bulundu.

Pazar ayini sırasında kiliseye giren kar maskeli ve silahlı 2 saldırgan, dua eden cemaatin üzerine ateş açtı. Saldırı sırasında Tuncer Cihan adlı bir kişi ağır yaralandı ve hastanede yaşamını yitirdi. Kilisede büyük panik yaşanırken, saldırganlar olay yerinden kaçtı.

Milletvekili Meclis'te Arıcı Kıyafetiyle Önce Konuştu Sonra Duman Sıktı! İşte O Görüntüler Milletvekili Meclis'te Arıcı Kıyafetiyle Önce Konuştu Sonra Duman Sıktı! İşte O Görüntüler

Güvenlik güçlerinin yürüttüğü soruşturma sonucunda, saldırı günü kullanılan Polonya plakalı otomobilin Beylikdüzü'nde terk edilmiş olarak bulunduğu belirlendi. Araç, yapılan incelemelerin ardından emniyet otoparkına çekildi.

Saldırıya ilişkin detaylar her geçen gün netleşirken, güvenlik birimleri saldırganların kimliğini ve motivasyonunu belirlemek için çalışmalarına devam ediyor.