İstanbul’un Sarıyer ilçesinde meydana gelen olayda, 12 yaşındaki Fikret Ömer Akıncı, yaşadığı sitenin 30. katındaki dairenin balkonundan düşerek yaşamını yitirdi. Olay, 1 Şubat Pazar günü saat 23.00 sıralarında Ayazağa Mahallesi’nde bulunan bir sitede yaşandı.
Edinilen bilgilere göre, 7. sınıf öğrencisi Akıncı akşam saatlerinde ailesiyle birlikte yaşadığı dairenin balkonuna çıktı. Bir süre sonra henüz netlik kazanmayan bir nedenle balkondan düşen çocuk için çevredeki vatandaşlar durumu sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, Akıncı’nın hayatını kaybettiğini tespit etti.
Annenin ifadesi alındı
Olayın ardından polis ekipleri tarafından başlatılan çalışmalarda, evde bulunan anne Elif Akıncı’nın ifadesine başvuruldu. Anne Akıncı’nın, çocuğunun mutfak bölümündeki balkondan sarktığı sırada dengesini kaybederek düştüğünü, bilinen herhangi bir sağlık sorununun bulunmadığını söylediği öğrenildi.
Soruşturma Başlatıldı
Cumhuriyet savcısı ve olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmalarının ardından Fikret Ömer Akıncı’nın cenazesi Adli Tıp Kurumu Morgu’na götürüldü. Savcılık, olayı “şüpheli ölüm” kapsamında değerlendirerek detaylı soruşturma başlattı.





