Türkiye'nin yüksek değerli teknoloji girişimleri olarak tanımlanan Turcorn'lar odaklı önemli bir gelişme yaşandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen Turcorn Adayları Tanıtım Toplantısı'nda 15 Turcorn adayı duyuruldu.

Toplantıda, bugüne kadar aldıkları yatırımlarla milyar dolar değerlemeyi aşan 7 Turcorn'un olduğu belirtildi. Adaylar arasında ise Ace Games, Albert Health, AppSamurai, Bulutistan, Colendi, Enqura, Fazla, Macellan, Picus, Pixery, RS Research, Techsign, Vispera, VRLab Academy, Wask gibi şirketler yer aldı.

Deprem nedeniyle bölgeden ayrılan öğretmenlere süre şartı aranmadan geri dönme hakkı Deprem nedeniyle bölgeden ayrılan öğretmenlere süre şartı aranmadan geri dönme hakkı

Bakan Mehmet Fatih Kacır, "Dünya girişimcilik ekosisteminde girişim seviyesinden hızla ölçeklenerek 1 milyar dolarlık değerlemeyi aşan girişimler için 'Unicorn' ifadesi kullanılıyor. Türkiye’den çıkan ve girişiminin erken aşamasını başarıyla tamamlamış, global pazarda yer almayı hedefleyen, milyar dolar değerlemeyi aşan şirketlere ise 'Turcorn' deniyor." şeklinde konuştu. Kacır, Ulusal Girişimcilik Stratejisi çerçevesinde 2030 için 100 bin teknogirişim hedefini de vurguladı.

Bakan Kacır, yeni Turcorn adayları için başvuruların önümüzdeki dönemde alınmaya devam edileceğini belirtti. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Turcorn 100 Programı, şirketlere finansal kaynaklara erişim, yurt içi ve yurt dışı hızlandırma programlarına katılma fırsatı ve dünya çapında tanınmış program paydaşları gibi avantajlar sunuyor.