Sakarya'da sabah saatlerinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında 3 otobüs, 1 TIR ve toplamda 7 aracın karıştığı kaza sonucunda 10 kişi hayatını kaybetti, 59 kişi de yaralandı. Kazanın oluş şekli hakkında açıklamalarda bulunan Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, kaza yerindeki detayları şu şekilde aktardı.

"Yaralılarımız 10 farklı hastaneye sevk edildi, 57 yaralıdan 7'sinin durumu ağır. Kazanın olay şekline ilişkin ise ilk tahminler bir otomobilin TIR'a çarpması sonrası zincirleme kazanın başladığı yönünde. Can kayıplarının bir kısmının daha çok araçlardan inenlere diğer araçların çarpması şeklinde olduğu yönünde."

Emekliler İçin Promosyonlarla Dolu Yeni Kampanya Başladı! İşte Detaylar Emekliler İçin Promosyonlarla Dolu Yeni Kampanya Başladı! İşte Detaylar

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında bir cumhuriyet başsavcı vekili koordinesinde üç cumhuriyet savcısının görevlendirildiği belirtildi. Adalet Bakanı Tunç da kaza sonrasında sosyal medya üzerinden başsağlığı mesajı paylaşarak, "Kaza ile ilgili olarak Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmış olup bir cumhuriyet başsavcı vekili koordinesinde üç cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir." ifadelerini kullandı.

Kaza nedeniyle bölge trafiğe kapatılırken, olay yerine çok sayıda kurtarma ve yardım ekibi sevk edildi. Kazaya karışan araçların çekilmesi ve yaralılara müdahale çalışmaları sürüyor.